sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Syksyn värit

En ole ainoa, joka on huomannut tämän syksyn väriloiston. Olen miettinyt, että enkö ole huomannut moista aikaisempina vuosina ja onko nyt vain tullut liikuttua enemmän ulkosalla. Laajempaan mielipiteeseen nojaten: on tämän syksyn kaunis ruska kuitenkin harvinaisen kaunis. 

Olen harrastanut uuden autottoman tilanteeni vuoksi aiempaa enemmän pyöräreissuja, ja olen ääneen huokaillut väriloiston lisäksi ihania usvaisia syysilmoja. Ehdin eilen vielä nappaamaan pari kuvaakin: täällä kun jo lehdet ovat melkein pudonneet.





syksyn satoa parvekkeella

Neulerintamallakin mennään syksyisien värien linjalla. Koukulla on jonkinlaisen tuubikaulurin tekele. Tiedä tosin, mitä siitä lopulta sitten tulee.

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Seven Sisters Pullover

Ja paitaa pukkaa.

(pahoitteluni moisesta nyrpeästä ilmeestä;))
Malli: Seven Sisters Pullover / Interweave Knits, Fall 2013.
Lanka: Drops Safran, n. 450g.
Puikot: 3mm


Tässä puserossa loksahti oikeastaan kaikki kohdalleen. Olin pitkään katsellut Drops Safran -langalleni sopivaa pusero-ohjetta, ja kun syksyinen IK tipahti postiluukusta, niin homma oli sitä myöden selvä. Lanka on hieman ohuempaa, mitä ohjeessa on käytetty. Tein muutaman silmukan ylimääräistä ja niin siitä sitten tulikin juuri sopivan kokoinen. 


Neule kerta kaikkiaan täyttää kaikki kriteerini ihanalle käyttöneuleelle: yksinkertainen ja käyttökelpoinen, mutta kuitenkin varustettu sillä "pienellä jujulla". Ihastun aina näihin sileän neuleen pintoihin, jossa on pieni mauste jossakin helmassa, hihassa tai rakenteessa. Tässä neuleessa se jokin löytyy paidan sivusta, jossa raidat kavenevat kohti kainaloa. Muuten neule onkin sileää neuletta ilman sen kummempia muotoiluja.


Olen myös ensi kertaa elämässäni rakastunut punaisen sävyyn. Viininpunainen on kerta kaikkiaan hieno väri! Se sopii mainiosti harmaan, ruskean ja tummansinisen kanssa, ja tuo väriskaala on kerrassaan runsaasti edustettuna vaatekaapissani. Uudet lempparihousuni ovat siis viininpunaiset pöksyt. Ja nyt niiden parina on uusi lempparipuseroni.


Seuraavaksi puikoilta on tulossa hieman pienempää projektia. Monen valmistuneen projektin jälkeen vaivaa jälleen startiitti. 

Syksy on sitten ihanan inspiroivaa aikaa!

torstai 3. lokakuuta 2013

Raine

Onpas taas hyveellinen olo: jälleen valmistui yksi käsityökorieni vakioasukas, Raine. Raine, ihan suomalaisittain lausuttuna, on viihtynyt koriasukkaana jo tammikuusta 2012. 
Rainen kanssa meillä on ollut hieman on-off -suhde nyt siis jo miltei kaksi vuotta.Yksiin me sitten lopulta kuitenkin päädyttiin. Näin ikään:



Malli: Raine / Kim Hargreaves
Lanka: Rowan Felted Tweed dk. Menekki reilut 6 kerää, eli n. 330g.
Puikot: 3,5 mm



Pitkästä aikaa noudattelin ohjetta ihan prikulleen. Tai näin ainakin oletan, mutta Hargreaves'n tyyli kirjoittaa ohjeitaan on hieman erilainen tottumuksiini nähden, joten olen saattanut oletella asioita ihan omin päin. Suunnilleen samalta lopputulos näyttää ja sopii hyvin päälle, joten väliäkös tuolla sitten loppuviimeksi. Kim Hargreaves'n mallit kuuluvat omiin suosikkeihini, ja usein aloitan villatakkikuumeeni parantamisen hänen mallistoaan selaamalla. Ensimmäistä hänen malliaan neuloessani kyllä ihmettelin ohjeiden kirjoitustyyliä (jotenkin sen kaiken voisi sanoa helpommallakin), mutta tottuu siihenkin kyllä. 



Neule valmistui juuri sopivasti syksyn kylmeneviin ilmoihin. Tällainen vyötäröpituinen neuletakki minulta on vielä puuttunutkin, joten tarpeeseen tuli tämä. Värikin on aika ihana. Tosin epäilyttävästi tunsin itseni sammaloituneeksi. Taannoin vaatekaapistani löytyi hyvinkin paljon vihreää, mutta nyt tämä taitaa olla ainoa laatuaan. Langan väri tässä alimmassa kuvassa on hieman haalea, ylemmät kuvat vastaavat paremmin todellisuutta.