tiistai 23. joulukuuta 2014

Joko joulu joutui?

Joulumieli tulee yllättävistä asioista. Tänä jouluna ei ole jouluttanut sitten yhtään. En ole ripustanut ainuttakaan joulukoristetta tai laittanut jouluvaloja: kynttilät ovat saaneet hoitaa tunnelmavalaistuksen. En ole ollut jouluvastaisellaakaan mielialalla, mutta ei vaan ole tuntunut, että joulu lähestyy. 

Tänään lähdin ruokaostoksille, ja päätin etten ärsyyntyisi ruuhkasta tai loppunesta tuotteista, joita piirakkaani välttämättä tarvitaan. Vedin jalkaan ihanat German Stocking -sukat ja lempikenkäni, ja ne olivat niin ihanan väriset yhdessä eilen sataneen lumen kanssa, että joulumielihän se yhtäkkiä siinä sitten päälle pätkähti. 


Täällä alkoi siis joulu, ja voisihan sitä samalla innostuksella hieman koristeitakin ripustaa!

Lukijoille, eli juuri Sinulle, oikein mukavaa Joulua! 
- Let's get tipsy! 

maanantai 22. joulukuuta 2014

Sipulisukat koetuksella

Ensimmäinen projektini itsevärjätyistä langoista oli palmikkosukat. Väriaineena olivat sipulin kuoret, joiden väri on voimakkaan oranssi. Värin haalistumisesta varoitellaan, ja varsinkin aurongon valo haalistuttaa sipulilla värjättyjä lankoja. Senpä takia oletuksena olikin, että sukkien väri tulisi haalistumaan paljonkin, mutta värinkesto on ollut positiivinen yllätys. 


Uutena sukat löytyvät aiemmasta postauksestani vuodelta 2010. Sukkia on siis käytetty jo neljä vuotta, mutta väri on edelleen kirkas. Ainoastaan pohjasta sukat ovat haalistuneet hankauksen vuoksi.  

Sukkia on pesty monia kertoja pesukoneessakin, mutta silti sukat ovat laiskalta parsijalta ennättäneet kulua puhkikin ennen kuin väri on pettänyt! Sukat ovat muutoinkin olleet kovassa käytössä, niin saapassukkina kuin kotosalla tallustellesakin. Silti ne vaan sitkeästi ovat oranssit, eivätkä värjää esim. alla olevia valkoisia sukkia olleenkaan. 


Huolettomalla mielellä voi siis jatkossakin neuloa sipulilla värjättyjä lankoja. Ja toisaalta virttyväthän kaikki neulokset, jos ne  nyt suoraan auringonpaisteeseen jättää... 

torstai 18. joulukuuta 2014

Koukuttaa!


Nyt vähän tuntuisi siltä, että kauan hiljaiseloa viettäneet ideapankki ja innostuskyky ovat heräilemässä tähän päivään. Olen viimeiset puolitoista kuukautta neulonut paljon, mutta neuleet ovat olleet melko perussuorittamista pukinkonttiin. Valmistuneiden joukossa oli toki hienoja värejä, kivoja malleja ja mukavaa perinteistä mutta en jaksanut niitä kuvailla tänne asti. Onpahan varmaa, että säilyvät sitten salaisuutena jouluaattoon asti - jospa joku saaja vaikka lukisi blogiani!?

Olen pitkään etsinyt mattoa keittiööni. Kuten odottaa saattoi, en löytänyt mieleistä. Tämä neito päätti siis, että matonkudetta sitten vaan ostamaan ja maton tekoon. 

Järkevä olisi voinut harkita ihan kutomista, mutta minäpä ajattelin heittää itselleni haasteen ja virkata sellaisen. Kangaspuita minulla ei edes ole, joten helposti luisuttiin valitsemaan virkkuukoukku työvälineeksi. Innostajana toimi alusta alkaen ihana Virkkuri-kirja! Ja minä  kun joskus olen vihannut virkkaamista! 



Kuvassa ensimmäiset kirjovirkkaus-testailuni. Hieman jäivät juoksut löysille, kun en huomannut niitä kiristellä. Helppoa hommaa tekniikkansa puolesta kuitenkin, joten eiköhän se matto saada alkuun näinä päivinä! Värit tulevat olemaan Harmaaseen taittava valkoinen ja tummansininen. Ruskealla tulee ehkä muutama mausteläiskä, mikäli se tulee tuotokseen sopimaan. 
Oijojoi, nyt taitaa olla käsillä kaikin puolin koukuttava projekti!