keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Kesätoppi

Värjäysbuumin ohella on myös saatu jotakin neulottua. 
Kesätoppi valmistui juuri parahiksi, kun on taas saatu hieman lämpimämmät ilmatkin.


Malli: Garnstudion lehdestä nro 118 tunika 
Lanka: Garnstudio Drops Safran(225g) ja Cotton viscose(vajaat 50g). 
Puikot 3,5mm


Kolme viimeistä projektia olen tehnyt puuvillalangoilla, ja Dropsin Safran saa minulta parhaat arvosanat. Novitan Luxus Cotton ja Sublimen Organic Cotton aukesivat kierteeltään pahasti, mitä Safran ei tehnyt. Se pikemminkin kiertyy itsensä ympäri ja kierrettä saa silloin tällöin päästää löysemmäksikin. Lisäksi puuvillalangaksi Safran on melko riittoisaa: tähän toppiin ei kulunut kuin 225g eli reilut neljä kerää. Kivan sysäyksen toppiin antaa virkattu "ruokalappu" Dropsin Cotton Viscosesta. Samaisella langalla virkkasin reunuksen kaula-aukon lisäksi myös kädenteille ja helmaan.


Värejä en muuttanut alkuperäisestä mallista ollenkaan, ja hyvä niin. Nämä kaksi sävyä sopivat kesätoppiin ja toistensa kanssa loistavasti. Napitkin löytyivät vuosien varrella kertyneestä varastosta. Ompelin viisi nappia ohjeen neljän sijaan, jottei virkattujen kappaleiden väliin jäisi rakoa. 
Kuvat oli pakko ottaa "mummonmökkimme" edustalla, kun päivänkakkaratkin vielä kukkivat ihanasti. Huomaa myös ikkunoissa olevat pelargoniat:) Täällä se väripatakin kiehuu päivät pitkät... 

Topista tuli oikeastaan hienompi kuin odotinkaan. Pelkäsin, ettei se istu päälle ollenkaan, mutta tykästyin tähän kyllä kovasti.
Tänään on myös värjätty, mutta niitä kuvia sitten, kun langat kuivuvat ja pääsevät vyyhdille. (kyllä täällä töissäkin käydään, mutta meitä on kaksi touhuamassa, joten se selittää lankapaljouden:D)


Puikoilla on tulossa sukat siskolle aiemmin sipuleilla värjätyistä langoista ja kesäneuleena aloitan Rowanin Denimistä Raspyn.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti