lauantai 12. helmikuuta 2011

Möhkö

Lanka oli möhköä, sen neulominen oli aika möhköä ja lopputuloskin on möhkö. <3Mlli: Kohoneulejakku, Garnstudio Dropsin sivuilta (109-14) (ilmainen ohje)
Lanka: Garnstudio Drops Eskimo, 1kg
Puikot: 8mm


Ohjeen mukaan pienimpään kokoon menisi lankaa 900g. Tein pienimmän koon ja helman tein n. 40 silmukkaa pienempänä kuin ohjeessa (eli en tehnyt laskoksia tuohon vyötärölle), silti lankaa kului 1kg. Eli vaikka silmukoita tuli huomattavasti vähemmän kuin ohjeessa, niin silti lankaa kului 100g enemmän. Jos olisin tehnyt leveämmän helma, eipä olisi lanka riittänyt loppuun asti. Onko mallissa virhe, vai väänsinkö tapojeni vastaisesti tiukkaan, sitä en sitten osaa sanoa.


Kaulus on kiva. Se tehtiin 7mm puikoilla, ja kaksinkertaisella langalla, joten se on miltei peltiä. Onpahan napakka, ei mene tuuli läpi ja pysyy ryhdissä. Kaulus tehtiin lyhennetyillä kerroksilla, eli niskasta se on miltei puolet leveämpi kuin edestä. 


 Mallissa ei tamppia ollut, mutta mielestäni se tähän istuu, niin teinpä sellaisen. Ei siis Tampereen teekkareiden vappulehti, vaan takin takavyö... Tekee neuleesta hieman "takkimaisemman". 


Pidän lopputuloksesta, tosin en tiedä, kuinka lanka kestää käytössä. Se löyhäkierteisyydensä vuoksi varmaankin nyppyyntyy, mutta saapahan ne aina leikattua pois. Takki on ollut jo käytössäkin, ja ihmeen hyvin pitää myös tuulen loitolla. Eikun keväthangille kirmaamaan...

10 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen takkinen, varmasti ihana päällä :)

  -hillanen

  VastaaPoista
 2. Tosi tyylikäs ja tuo tamppi kruunaa kaiken!

  VastaaPoista
 3. Lämpimän näköinen takki:) Tamppi on kyllä kerrassaan sopiva pite iin päälle.

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno takki, nyt tarkenee paukkupakkasellakin! Kohoneule tulee kauniisti esiin.

  VastaaPoista