maanantai 9. toukokuuta 2011

Mysteerisukat


Sain valmiiksi Mysteerisukat, eli Ykskyntöset (rav.link, by Jenni Österman)
Mysteerisukat siis siksi, että ohje paljastui Ravelryssä kolmessa osassa. Tähän Kal-tempaukseen lähti heti mukaan yli sata neulojaa Ravelryn Suomalaisia perinteitä-ryhmässä.


Lanka on itse värjättyä Vuorelman Vetoa, ja kaikkineen sukat vei lankaa 130g. Sukan keltaisiin kirjailuihin kului n.5g ja vihreää kirjoneuleeseen yhteensä n.10g, pohjaväriä siis reilut 100g. Pohjaväri on värjätty suopursuilla, vihreä lupiineilla ja keltainen on sipulin kuorten ja krappijuuren jälkivärien sekoitus.
 

Sukista tuli mielestäni hienot. Huisin jännää valita kirjoneulevärejä ennen kun tietää,  millainen kuvio tulee olemaan. Värit on näissä mielestäni ihan kivat. Noissa kirjailuissa on ohjeessa kahta eri väriä, mutta mielestäni tämä keltainen on yksinään hyvä.


Tykkään erityisesti tuosta nurjilla silmukoilla luodusta kuviosta. Varsinkin kantapäähän se sopii hienosti! Hieman tuo ensimmäisen sukan kirjoneule kiristää, mutta eipä se pahasti näy. Pitää kirjoneuleitakin jatkossa neuloa taas enemmän, sillä on tuntuma siihenkin hieman hukkunut. Toinen sukka onkin jo paljon parempi.

8 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, todella kauniit! Mulla on vielä hiukkasen kesken kirjailut, mutta kohta pääsen minäkin sovittamaan sukkia kunnolla,

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat. Omani on vielä vaiheessa, kun koko oli liian iso, ja nyt teen sitten sukkia miehelle. Minullakin on kasvivärjättyä lankaa, ja pääväriä tietysti liian vähän, mutta sävelletään.

  VastaaPoista
 3. Tosi hienot! Onpa hauska nähdä miten erilaisia kaikkien sukista tuli samalla ohjeella, värit muuttaa sukan ilmettä :)
  Harmi etten itse päässyt mukaan kun en löytänyt sopivia lankoja, ehkä mä teen ne vähän myöhässä..

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia!
  Tosiaan, on hauska katsella, kuinka erilaiselta sukat näyttävät erilaisten väriyhdistelmien ansiosta!

  VastaaPoista
 5. Hienot sukat ja ihanat värit! :)

  VastaaPoista
 6. Upeat sukat. Värit on ihanan harmooniset.

  VastaaPoista