torstai 22. elokuuta 2013

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä.

Tällä neuleella täytettäisi kaikki morsiamen vaatimuslistan kohdat häihin. Riittää siis, kun kutsuu minut villatakkini kanssa paikalle, niin homma suoritettu. Tämä projekti nimittäin on melkoisen vanha(noh, kolme vuotta nyt ei ikuisuutta ole, mut neuleprojektille sillä on ikää jo riittämiin), se on sininen ja nyt se on mun uusi villatakkini!
Malli: tästä lähdettiin liikkeelle, karsittiin ylimääräiset ja lopuksi kai sovellettiin kaikki osiot itse.
Lanka: Garnstudio Drops Alpakka, vajaat 8 kerää, eli 360g.
Puikot: 3mmTavoitteena oli tehdä istuva ja ohuesta langasta kevyt neuletakki. Vaatimuksissa oli myös listattuna v-pääntie, tarpeeksi pitkät hihat, muttei mitään ylimääräistä - kunnioittaa siis perus-sanan syvintä olemusta. 

Melko hyvin tässä onnistuinkin, mutta istuva tasapainoilee aavistuksen liian pienen rimalla. Muutama sentti olisi etureunoissa saanut olla lisää, sillä nyt napittaessa kokonaan takin kiinni, aavistus pursuamista on havaittavissa. Mutta pidettäköön tätä takkia kolmen napin voimin kiinni tai sitten kokonaan auki. 

Tätä takkia joka tapauksessa tullaan pitämään, sillä melkoinen vaiva sen valmiiksi saattamiseksi on ollut. Sitä on nitkutettu 3mm puikoilla epäsäännöllisissä sykleissä jo vuodesta 2010. On jopa niin historiallinen teos, että (omien sanojensa mukaan) peukalo keskellä kämmentä syntynyt ystäväni on neulonut tähän neuletakkiin kokonaiset 12 silmukkaa jollakin aavistuksen tylsällä massaluennolla, taaimmaisessa penkkirivissä.
Ja nämä on niitä suuria asioita nämä.


Nappien kanssa mietin pitkään, että minkälaiset tähän sopisi. Sovittelin vaaleita nappeja, mutta jotenkin ne eivät miellyttäneet silmään. Päätin sitten laittaa puiset, ruskeat napit. Neuletakki on niin yksinkertainen malliltaan, että napit saavat tässä nyt hieman erottua. Ja jos ne alkavat tuntua hassuilta, niin vaihdetaan ne sitten. 


ps. Uusi korunikin pääsi mukaan kuviin. Se on Kalevalan Kosketus.

19 kommenttia:

 1. Tällainen ohut takki pitäisi löytyä joka neulojan kaapista, se mahtuu kapeammankin takin alle ja lämmittää suloisesti!

  Mallikuvassa en nähnyt mitään muuta samaa siun takista kuin v-pääntien :D Onnistunut modaus ja upea neule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksi! Olihan tää vähän semmonen "tästä se idea sitten lähti" -projekti, jossa tulos oli sit jotain ihan muuta.

   Poista
 2. Upea! Eikä näytä liian pieneltä:)

  VastaaPoista
 3. Perusneuletakkeja tulee tehtyä aika harvoin. Ja niille usein olisi eniten käyttöä. Nätti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen olen kans havainnut, joten olen jopa koittanut toteuttaa pari:)

   Poista
 4. tosi hieno ja hyvin istuva neule!!!!

  VastaaPoista
 5. Voi vitsit miten hieno takki! :)
  Värikin on aivan nappiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän pirteempää syksyyn, ettei aina mennä sillä mustalla:)

   Poista
 6. Kaunis neuletakki ja ihanan turkoosi väri! Napit näyttää tosikivoilta tuon turkoosin kanssa =)

  VastaaPoista
 7. Valtavan kaunis takki! Perusneuleita pitäisi neuloa enemmän, sillä niille olisi käyttöä jatkuvasti. Ainakaan kuvissa takki ei näytä yhtään liian pieneltä ja napit ovat ehdottomasti parhaat mahdolliset.

  VastaaPoista
 8. Onpa kiva. :) Peruksia ei pitäs mennää yhtään vähättelemään, nää on just niitä, joita käyttää mielellään aina ja uudelleen.

  VastaaPoista
 9. Ihanan värinen ja ihanan perus.

  VastaaPoista