perjantai 31. tammikuuta 2014

Leitmotif Cardigan

No nyt siitä on kuviakin. Kylläpäs mulla taas kestää tämä kuvien saaminen blogiin... Ensin menee aikaa siihen, että saa jonkun kuvaamaan neuleen, sitten siihen, että löytää kameran liitinpiuhan, sitten siihen, että vaivautuu lataamaan kuvat koneelle, sitten siihen, että katsoo onnistuiko yksikään kuva, ja lopulta siihen, että saa ne ladattua tänne ja kirjoitettua kylkeen pari speksiä. 

Eihän tätä prosessia nyt kovinkaan rankaksi voi sanoa, kaiken kaikkiaan ihan mukaavaa puuhaa - eihän tätä blogiakaan kannattaisi ikäväkseen pitää! Johonkin se aika vain aina vierähtää, kun niitä mukatärkeitä asioita tuntuu piisaavan. Motivaattorina tosin toimii tunne siitä, ettei neule oikein tunnu kokonaan valmiilta ennen kuin kuvat on saatu tänne. 
Viimeistelläänpä siis tämäkin projekti.Malli: Leitmotif Cardigan, Interweave Knits: Fall 2010.(linkki Ravelryyn)
Lanka: BC Garn Hamilton Tweed 1. Menekki vajaat 10 kerää eli noin 500g.
Puikot: 5mm.


Tämä villatakki oli ensimmäinen "vaakatasossa" neulomani neule, ja metodi on kyllä varsin kätevä. Takin kokoa oli kyllä täysin mahdotonta testata prosessin aikana, ennen kuin kaikki osaset oli saatu yhteen. Onneksi en tällä kertaa lähtenyt soveltamaan omiani ja tekemään niitä kuuluisia mutu-ratkaisuja, koska villatakista tuli juuri sopiva. Muutaman silmukan ehkä kaventaisin olkien päältä, jossa palmikkoneule vaihtuu sielään neuleeseen. Noh, yleensä paitani kiristävät olkapäistä, joten vaihteeksi näinkin. Ja sanomattakin on selvää, että saumattomuus on aina plussaa. Fiilis neuleesta on tosi positiivinen ja lankaa oli ihana neuloa. Tosin taitaa käytössä kerätä nyppyjä, kun on niin löyhäkierteistä... Tämäpä jää nähtäväksi. Lankaa jäikin vielä kolme kerää jäljelle, joten tästä voisi tulla ihana panta - sellainen, missä on rusetti!


14 kommenttia:

 1. Hirmun kaunis takki. Ja väri on täydellinen. :)

  VastaaPoista
 2. Upea villatakki ja lanka näyttää niin kivalta!

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Etenkin tuo helma miellyttää silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ja itsekin pidän helmasta. Se on jotenkin viimeistellyn oloinen!

   Poista
 4. Kaunis! Tuo helman "letti" on kyllä erityisen kiva yksityiskohta. Mikä siinä onkin että työ tuntuu keskeneräiseltä jos ei sitä ole esitellyt blogissa ja ravelryssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Jaettu ilo on se paras ilo! Ehkä se johtuu siitä!

   Poista
 5. Tosi tyylikäs ja istuva neule!!

  VastaaPoista