sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Käsinetehdas

Kaikenlaisia pikkujuttuja on tässä lähiaikoina valmistunut. Tekemistä on riittänyt muutenkin niin paljon, ettei ole jaksanut isompiin projekteihin nyt paneutua. SYTYCK uinuu nyt vielä hetken tuumaustauolla, kun pitää miettiä, miten olkapäät saadaan aikaiseksi paitaan. Ensi viikko kuitenkin vielä, sitten alkaa joululoma ja on aikaa keskittyä siihen ja tehdä loppukiri.
                                                               
                                                   
Malli: Reading mitts, (rav-link)
Puikot: 3,5mm
Lanka: Novita Nalle, värjätty 
cool-aid -väreillä.  


Molempiin lankaa kului puolikas kerä, eli 50g. Nallen pohjaväri oli vaalea beige. Nämä olivat ensimmäiset langat, mitä olen värjännyt cool-aidilla, ja ihan kivat niistä tuli. Värit on raikkaat ja menetelmä nopea.
Sitten huovutin paritkin tällaiset karstavillalapaset. Toiset ovat pikkuruisille käsille ja toiset aikuiselle. Lankana on Pirtin kehräämön karstalanka, jota hamstrasin Kädentaidot-messuilta kaksi vyyhtiä. Kaksiin lapasiin kului vajaa yksi kerä. 


Sitten vielä valmistuneiden joukkoon kirjautuivat nämä qvidi-minan lapaset, jotka on aloitettu jo joskus syyskuussa. Isoäidinneliöt valmistuivat pikaisesti, mutta yhteen neulominen ei sitten enää niin nopeasti. Viimeistelykirjailukin antoi hetken odottaa itseään, mutta lopputulos on melko karkki - jo värien puolesta mutta myös muutoin. 


Langat on Gjestalin Maijaa kasvivärjättynä. Violetit sävyt ovat kokenillia, vihreät taas lupiinin kukkia. Päällä oleva kirjailu on melko sinistä, ja vaaleampi on aika lähellä minttua. Tuo tummempi lanka oli yllä yksi kesän kohokohdista, ihan tajuttoman hieno väri ja vieläpä omasta padasta.


Tallinnassakin on ehditty käydä. Muiden suomalaisten hakiessa sisäistä lämmikettä me siskon kanssa juostiin käsityökaupasta toiseen, ja hamstrattiin vironvillaa laukut täyteen. Lunta tuprutti, eikä auraajia näkynyt missään, mutta langankiilot silmissä tarvottiin eteenpäin. Seuraavassa postauksessa sitten siitä.

2 kommenttia:

  1. Ihania kädenlämmikkeitä! Erityissöpöt nuo virkatut karkkilapaset.
    Odotan mielenkiinnolla seuraavaa postausta - paljonkohan mahtoi lähteä lankaa matkaan? ;D

    VastaaPoista
  2. Oletpa tehnyt kauniita käsineitä!! =o)

    VastaaPoista