sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Retroilua

Syksyn värimaailma on ihan parhautta! (oikeastaan niin mun mielestä on jokaisen vuodenajan, mut nyt se syksyn värimaailma on parasta, koska syksyhän on nyt) 
Siitä innostuneena valitsin kasvivärjättyjen Maijojen laatikosta syksyvärejä: kahta ruskeaa sävyä ja oranssia!

Ja niistä muodostui sitten raitatakki.


Mallin sovelsin työn edetessä, visiona ihan perus.
Lanka: kasvivärjätty Gjestal Maija, yhteensä 450g. (suopursu: tummanruskea, krapin ja punasipulin jälkiväri: vaalean ruskea, krappi: oranssi)
Puikot: 3,5mmEnsimmäinen oranssi raita oli ihan kauhean kirkas. Meinasin jo riistää koko neuleen. Päätin kuitenkin pysyä kannassani, että voin käyttää muunkin värisiä vaatteita kuin yksivärisiä harmiata, mustia ja sinisiä. Joten jatkoin neulomista - onneksi - koska pidän tästä lopputuloksesta.


 Mallissa ei ole mitään kummallisuuksia. Hihojen ja vartalon raidat sain sopimaan kohdikkain, kun noukin virkkuureunasta silmukat kainalon kohdalla olevaan oranssiin raitaan ja neuloin siitä ylöspäin. Riistin alareunan virkkauksen pois ja jatkoin hihaa alaspäin. Hiha on mielestäni helpompi neuloa ylhäältä alaspäin, koska kun kainalon kohdan tietää, on hihan leveys helpompi sovittaa oikean kokoiseksi.
Ja voi sitä lankojen päättelemisen määrää...
 

10 kommenttia:

 1. Oi kun hieno, kasvivärjätyt langat sopii tuohon hienosti. Olen suunnitellut minäkin tuollaista aika leveäraitaista neuletakkia (tosin WM:sta), mutta lankojen päättely ei kans houkuta.

  VastaaPoista
 2. Mainio takki! Ruskeat kesyttävät kirkkaan oranssin hienosti :)

  VastaaPoista
 3. Oikein ihana takki! Mitä puretetta käytit suopursun kanssa, että sait tuon ruskean värin aikaan? Luulin, että suopursusta tulee keltaista.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia!
  Pia: tämän suopursun kanssa on käytetty kuparia.

  VastaaPoista
 5. Kauniit värit ja ihana takki!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihastuttava raitatakki! Tykkäääään! :D

  VastaaPoista
 7. Voi miten nätti retroraitatakki!

  VastaaPoista
 8. Sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
 9. Onpas tosi kaunis neuletakki ! :)

  VastaaPoista