keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Etenemistä laajemmalla rintamalla

Vaikka ekat sukat valmistuivatkin muutamassa päivässä, on seuraavat tökkineet oikein kunnolla. Aloitin Rhombus-sukkia, ja voi sitä lisäysten ja kavennusten määrää. Jos neulomista voi vääntämiseksi kuvailla, niin sitä se todella oli.

Olen kuitenkin niistäkin toisen sukan saanut jo valmiiksi. Näyttää hieman hassulta ilman sileytystä, kun vetää kasaan aika pahasti. Harmittaa myös, kun neulepinta moisen silmukoiden repimisen seurauksena ei ole kovinkaan tasaista. Ehkä se siitä tasottuu ja hukkuu kokonaisuuteen sileytyksen jälkeen.


 Sillä välin aloitin kuitenkin toiset sukat. Ajattelin, että pitkässä juoksussa kaikki sukat tarvitsee tehdä, ja jos joku tökkii, niin ei hukata neulomisaikaa yhden sukantekeleelle irvistelyyn. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa ja aloitti Marilindat.


On niin pastellia ja heleän vihreän väristä lankaa että...

Josko kuitenkin olympialaisiin, tai siis The Ravellenic Games'ien aikaan neuloisi kuitenkin jotakin muuta kuin sukkia. Ollaan rehvakkaita, luotetaan hyvän alun luomaan hyvänolontunteeseen ja jätetään varmistelut sukkahaasteen osalta. The Ravellenic Games on siis aiemmin Ravelympics-kisojen nimellä kulkenut neulehaaste, jossa neulojat ottavat mittaa puikoistaan olympialaisten ajan. Kuitenkin olympiakomitea oli moisesta nimen varastuksesta ravelryläisille suuttunut, koska neulojat heidän mukaansa näin halventavat elämäntyönsä urheilun parissa panostaneita urheilijoita. Lähinnä naurattaa tuokin kohu, koska neulehaaste on kaikkiaan hyvänmielen tempaus ja leikkimielinen sillä varjolla, että seurataan ja kunnioitetaan maailman parhaita ja arvokkaimpia urheilukisoja. Niin tai näin, haaste neulojien osalta on sama, nimi vain on muuttunut. Mietinkin, että voisi neuloa itselleen jonkin kivan puuvillaisen kesäneuleen. Saattaa olla yksi mallikin jo mielessä.

1 kommentti:

  1. Kauniit sukat tulossa, vaikka neulominen tökkiikin. Jotkut ohjeet/mallit on ainakin itselleni sellaisia, että neulominen ei alun jälkeen kauheasti kiinnostakaan. Itselläni on ainakin auttanut monesti se, että tekee välillä jotain toista työtä. Sitten jaksaa taas taistella sen tympeältä tuntuvan kanssa.

    Mie en oo viime kuukausina käynyt juurikaan räveltämössä, joten tuollainen uutinen on mennyt ohi silmien. Kuulostaa aika huvittavalta, mutta kaipa sitä ongelmaa voi halutessaan kaivaa esille mistä vain - vaikka sitten nimestä. Välillä ei vain voi kuin ihmetellä kuinka kireällä joidenkin piuhat vissiin on.

    VastaaPoista