tiistai 25. joulukuuta 2012

Eipä enää päätä palele


Kummitädiltä(minulta siis) pyydettii pikkuselle korvaläpällistä pipoa suojaksi talven pakkasille, ja toki täti tällaiseen pyyntöön suostui mielihyvin. Pahaksi onnekseen ohje vain oli ranskankielinen, joka ei kuulu tätin kielivarantoon, joten haaste edellytti jonkin verran perehtymistä... Söötinoloinen myssy siitä kuitenkin syntyi, ja pojan päässä näyttää varsin hellyyttävältä. Tämä arvio heitetty siis tietenkin täysin puolueellisesta näkökulmasta! :)


Malli: Ranskalaisesta Ideal #152 -lehdestä. Mallin nimi on Bonnet à visière, eli ranskantaidottoman suomennos olisi lipallinen hattu, tai jotakin sinnepäin. Mielenkiintoistahan tämän pipon neulomisessa olikin juuri se, että ohje oli ranskaksi - enkä osaa sanaakaan ranskaa. Ohjeesta onneksi löytyi kaavio, joten sen ja kuvan perusteella sain pipon tehtyä. Lopputulos muistuttaakin vielä alkuperäistä ohjetta, joten en edes sooloillut kovinkaan paljon omiani! Vähän modasin kavennuksia pidemmiksi, sillä ensimmäinen versio ei mahtunut kunnolla päähän. 

Lanka: Marks & Kattens: Eco Baby Ull, lanka kaksinkertaisena.
Puikot: 6mmPikku epeli ei tee pipojensa kuvaamisesta kovinkaan helppoa, sillä lakki lentää melko nopeasti pois, kun sitä sovittelee. Ulkona se sentään pysyy päässä - luultavasti työskentelyä haittaavien käsineiden vuoksi. Lanka on kuitenkin pehmoista ja oiva lanka pipoon. Ensimmäisen yrityksen jälkeen päätin neuloa kaksinkertaisella langalla, ja kutosen puikoilla, jotta neuleesta tulisi tiivis, jotta tuuli ei pääsisi suoraan puhaltelemaan läpi. Lisäksi neuletiheys yksinkertaisella langalla oli päin honkia ohjeeseen verrattuna, vaikka langan piti oikean kokoista ollakin. Liekö ohjeessakin neuvottu neulomaan kaksinkertaisella langalla... tiedä häntä, kielitaito moiseen nippelitietoon ei oikein riittänyt... 

Taas on myös yhden sukat saatu valmiiksi. Niistä seuraavaksi.

4 kommenttia: