perjantai 7. joulukuuta 2012

Rhombus

Muistatteko vielä, että minulla on tässä pieni sukkahaaste menossa? Noh, unohtumaan se on päässyt ajoittain tekijältäkin. Oikeastaan sekään ei täysin pidä paikkansa, ainoastaan niiden sukkien tekeminen on päässyt unohtumaan. Leikkimielisiä juttuja nyt ei kannata ottaa liian vakavissaan, kun neulominen on iloa tuova harrastus. Kuitenkin pieni vedonlyönti ja kilpailuvietti saa otteeseensa ajoittain: eikä sitä sitten häviämään suorilta jaloilta lähdetä! Kompastuskivekseni on nyt mahdollisesti asettuneet Cookien kirjan sukat Rhombus, jotka olivat kerta kaikkiaan hyvin työteliäät, eikä ollenkaan mukavat neuloa. 


Malli: Rhombus, (linkki Ravelryyn), Kirjasta Sukkia. Rakkaudella, by Cookie A.
Lanka: itse värjätty Gjestal Maija, väriseoksessa krapin ja kokenillin jälkivärit suhteessa sillai suunnilleen.
Puikot: 2,75mmLopputulos on päätynyt lämmittämään hyvän ystäväni varpaita sateiselle ja kolealle saarelle, jossa tuli vierailtua pari viikkoa sitten. Toivottavasti ne ovat käyttökelpoiset, sillä itselle sivusuuntaan melko joustamaton neulos ei tuntunut mukavalta jalkaan. Vastaanottajalla on hyvin kaposen jalat, joten ne tuntuivat istuvan paremmin.Kuvio luotiin kavennuksilla ja silmukoiden lisäyksillä, mikä aiheutti neuloessa melkoista vääntämistä. Palmikoidenkin neulominen on yhtä laskettelua tähän verrattuna!Lisäksi valitsin väärän langan tähän työhön. Siinä vaiheessa, kun kuvittelin, etten ENÄÄ viitsi riistää ja aloittaa toisesta langasta, olisi ehdottomasti niin pitänyt tehdä. Maija "lohkeaa" todella helposti ja neuloessa tahtoi lanka mennä sääpuoleen jatkuvasti. Nämä sukat kannattaa ehdottomasti neuloa tiukkakierteisestä napakasta langasta, ei liian hössöstä Maijasta. Tuntuu, että jälkikin oli epäsiistiä, kun pinnasta tuli pörröistä ja jotkin silmukat tuntuvat venähtäneiltä ja lisäykset rumilta. Kaukaa katsottuna kuvio on ihan kaunis, mutta kun todellisuuden tietää, ei se jaksa kovinkaan lämmittää.Positiivista näissä nyt ainakin on se, että ne tulivat valmiiksi, ja seuraavat sukat ovat jo hyvin pitkällä! Sukkien neulominen tuntuu taas leppoisalta, kun hampaiden kiristely on ohi! Valitsin kirjasta ne helpoimmat ja ilman aivotoimintaa valmmistuvat sukat eli BFF:t. Simppeliä palmikkoa ja joustinneuletta - sulaa yksinkertaisuutta, ihanaa!

Ainiin, ja nämä olivat tosiaan vasta neljännet valmiit sukat, joten niiden 19 sukkaparin valmistuminen toukokuun loppuun mennessä tuntuu "hieman" epärealistiselta. Noh, puikot heilumaan vaan. Houkutinta edelleen on saada valmiiksi niin monet kuin mahdollista, sillä niin monta sukkaparia kun jää neulomatta, pitää neuloa äidin rumimmista sukkalangoista kuin vain toinen laatikoistaan löytää:D 
 

4 kommenttia:

  1. Kauniit =) Mä tykkään maijasta mutta ehkä se ei sovi esim. tähän malliin kun ei oo tosiaan kovin tiukkakierteinen =) Ne on niin kauniita ne sukat siinä kirjassa mut oon todennut et ei taida kaikki olla ihan helpoimmasta päästä!

    VastaaPoista
  2. Valtavan kauniit sukat, mutta aikamoisen haasteellisilta kyllä kuulostavat. En taida ihan heti innostua tuota mallia kokeilemaan... :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia! Mallineule on kyllä helppo oppia, kun se etenee hyvin loogisesti ja on melko nopeasti toistuva, mutta lähinnä tuo lisäysten tekeminen "nätisti" osoittautui itselle hankalaksi. En edes neulo kovinkaan tiukkaa, mutta silti ajoittain tuntui silmukoiden lisäys melkoiselta kaivamiselta...

    VastaaPoista