torstai 24. tammikuuta 2013

In and Out

On tässä pitkään ollut ongelmia kuvien lataamisen kanssa tänne blogiin, mutta nyt tämä jotenkuten onnistui. Hämäriä nämä tietokoneiden sielun toiminnot: en edes yritä ymmärtää.

Näiden sukkien nimi kuvastaa hyvin näiden sukkien kuviota, mutta sopii se tähän tilanteeseen muutenkin. Täällä on suoritettu "pienimuotoisia" muuttokuormia ja purettu niitä sitten toisaalle. Muutaessa sitä jaksaa aina hämmästellä, kuinka paljon tavaraa neliömetrille ihminen kaikessa kekseliäisyydessään pystyy ahtaamaan ja kuinka mieletöntä on purkaa tavaroita hyllyistä pahvilaatikoihin vain purkaakseen ne sitten jossakin muualla.

Sukkien neulominen taas on paljon mukavampaa, joten puhutaanpa siitä.Malli: In and Out, by Cookie A, Knit.Sock.Love / Sukkia. Rakkaudella.
Lanka: Gjestal Maija, indigolla värjätty, 130g.
Puikot: 3mm. En ole ennen itse indigolla värjätyistä langoista mitään neulonut, joten vähän jänskätti, kuinka paljon väriä niistä lähtee. Muistan selkeästi, kun Rowanin Denim-lankaa neuloessa siniseksi värjääntyi niin puikot kuin sormeta ja housutkin. Toki sitä väriä nytkin irtosi, mutta ei ihan tummimman Denimin tyyliin. Sormet näytti hieman sairaalloisen näköisiltä:) Onneksi lähtee pesussa pois, ettei tarvitse ihmisiä pelästytellä.


Sukat ovat taattua Cookie-laatua. Kuvio ei ole teknisimmästä päästä, mutta kaaviota piti tarkasti seurata koko ajan, sillä toistoja ei tule kovinkaan monta enkä sitä luontevasti saanut menemään ilman jatkuvaa kaavion katsomista. Hiukan ehkä harmittaa, ettei jalkapöydän päällä kuviota syödään pois ja tilalle tulee joustinneuletta, joka hallitsee jalkapöytää. Menee hieman hieno kuvio hukkaan. Tai ehkä olisi pitänyt neuloa sileää siihen?Pesin sukat heti niiden valmistuttua. Ajattelin testat, miten väri pysyy langassa ja hyvinhän se pysyi. Lanka ei ole ensimmäisistä indigo-padan kastoista, joten se ei ole tumminta indigoa, mitä ollaan tehty. Näissäkin kuitenkin irtoväriä tuntui vielä jonkin verran olevan, muttei sävy kovinkaan paljon pesussa haalistunut. Pitää käyttää nyt sukkia ahkerasti ja katsoa lähteekö sukista väriä käytössä, ja kuinka väri kestää.


Tässä pestyt sukat ja lanka vyyhdillä. Väri sukissa on asteen haaleampi, mutta ero ono hyvin pieni.

1 kommentti: