sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Wedge

Sukkatehtaalla sukat nro 9 esittelyssä, kas näin.Malli: Wedge, Knit.Sock.Love / Sukkia. Rakkaudella.
Lanka: Marks & Kattens Fame, n. 85g.
Puikot: 2,5mm


Nämä ovat kirjan ainoat sukat, joihin minun makuuni sopii tällainen monivärinen lanka, joten päätin varastosta tuhota yhden tällaisen kerän. Kumma juttu, kun noita kirjavia sukkalankoja on tullut pikkuhiljaa ostettua varastot täyteen, vaikka jokainen valmis neule on aina jollain tasolla pettymys. Ainakin kirjavat langat vaatisivat mielestäni täysin sileän perussukan, ja niiden neulominen on aavistuksen puuduttavaa. Sitten sitä yrittää aina jotain pientä kuviota, joka hukkuu kirjavaan lankaan miltei täysin, ja harmittaa, kun meni vaiva aivan turhaan. Mutta jotenkin näistä sukista ei nyt tullut inhokkeja värinsä puolesta: tykkään kun tuo raita hieman rikkoontuu "vinojen" kerrosten myötä.Kuitenkin se, mikä näissä sukissa harmittaa, on lyhennettyjen kerrosten kääntymiskohtaan jäänyt löysä silmukka. Tein kääntymisen ohjeen mukaisesti, mutta olisi pitänyt hieman soveltaa omiaan, kun tällä tavoin kääntymiskohtiin jäi aina aavistuksenomainen reikä. Kuvissa ne ei kovin hyvin näy, mutta lähempää katsoen hyvinkin. En kuitenkaan voinut vaihtaa tyyliä kesken kaiken, eikä mallikaan houkutellut purkamaan ja uudelleen neulomaan, joten tyydyin sitten tilanteeseen.Jotenkin sitä kuitenkin on tyytyväinen edes yhden kirjavan kerän poistumisesta lankavarastosta, joten projekti on kaiketi saavuttanut taas yhden tavoitteen. Ajoittain tämä sukkien vääntäminen saa aikaan melkoisen naurukohtauksen: eihän tässä ole mitään järkeä! Tarpeeksi kaheli haaste kuitenkin, joten kaheli neuloja sellaisen vielä yrittää toteuttaakin. Sukkien neulominen ei vielä kuitenkaan kyllästytä, ihme kyllä. Lähinnä on sellainen fiilis, että jonkin muun projektin neulominen houkuttaisia, mutta ei tästä pakkopullaa millään tasolla ole vielä tullut. Hauskuus siis jatkukoon.

7 kommenttia:

 1. Oi! Onpa kivat! Just äsken tänään katselin tuota mallia! :) Oliko loppujen lopuksi helppo neuloa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On se helppo neuloa, ei siinä mitään. Ainoastaan pitää laskea silmukoita lyhennettyjä kerroksia tehdessä, et siinä mielessä ei mikään seurustelu-neule. Teknisesti mitään vaikeeta niissä ei oo.

   Poista
 2. Hyvin etenee haasteesi, jaksaa jaksaa :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva lanka tuohon malliin, nätit sukat!

  VastaaPoista
 4. Olen seurannut töitäsi jo pidempään Ravelryssa ja nyt löysin myös blogisi. Halusin antaa blogillesi tunnustuksen, joka löytyy blogistani :)

  http://kikenkasin.blogspot.fi/

  VastaaPoista