lauantai 9. helmikuuta 2013

Cusp

Nyt kun sukkien kuvaamisen makuun on päästy, niin tässä tulevat seuraavat. Mukavaa, kun kämppiksellä on myös hajua valokuvauksesta, niin neuleiden kuvaaminen on huomattamasti vaivattomampaa. 


Malli: Cusp
Lanka: Austermaan Step 85g.
Puikot: 2,5mmOlen nyt paljon neulonut näitä sukkia 3mm puikoilla - Nallen ja Maijan vahvuisista langoista. Nyt kuitenkin halusin välillä ottaa ohuempaa sukkalankaa puikoille. Ensinnäkin tämän langan väri on ihanan raikas, ja toisaalta lopputulos on sitä sirompi mitä pienempi lanka. Ja tottahan toki vaihtelu virkistää. 


Sukkien kuvio on yksinkertaisuudessaan toimiva. Kuvion rakennen tuo mieleeni kaulakorun, joka on asun juju, muttei ole liian pröystäilevä: sellaisen keskitien kulkijan juttu. Vaikka kuvion rakenne onkin hyvin yksinkertaisesti hahmotettava, niin neulomisvaiheessa kaavioiden eteneminen piti tarkistaa huolella. Kaaviokuvista on aina selkeä neuloa, mutta niiden kulku pitää ensin hahmottaa, jotta tulee tunne, että tietää mitä on tekemässä.
Sukissa on lisäksi mielenkiintoinen tapa tehdä kiilakavennukset. Kavennukset nousevat kuvion myötä jalan päälle, ja kun silmukoita on haluttu määrä, sivuissa tehdään lisäyksiä kompensoimaan kuvion syömät silmukat jalkapöydän päällä. Taattua Cookie A:n rakennekikkailua, mikä tuo sukkiin aina sitä jotakin.

4 kommenttia: