tiistai 26. maaliskuuta 2013

Lissajous

Hetki, kun punaiset sukat valtaavat blogin...


Malli: Lissajous Socks, by Cookie A. Knit.Sock.Love / Sukkia.Rakkaudella
Lanka: Kokenillilla värjätty vaaleanpunainen Novita Nalle, 150g.
Puikot: 2,75mmPerhepiiri on rakastunut punaisiin sukkiin, joten neuloin vielä toiset samasta värierästä. Lanka on siis jokseenkin vanhaa vaaleanpunaista Nallea, joka lyötiin kokenillipataan viime kesänä. Se sai uuden punaisuuden pintaan: minusta ehdottomasti paremman kuin hailakka vaaleanpunainen. Lissajous-mallista löytyy kirjasta kaksi versiota - lyhyet ja pitkävartiset. Tarpeen ja viitsimisasteen mukaan valitsin ne lyhyet. Sukkien palmikko on kaunis ja kiva neuloa muuten, mutta kantalapun teko oli hyvin hyvin hidasta puuhaa. Palmikkoa kun piti nyhrätä myös nurjalla puolella. Kellotin 1,5 tunnin aikaansaannokseksi kantalapussa 18 kerrosta! Olen onnistunut valitsemaan kirjasta putkeen neulottavaksi kaikki ne sukat, joissa myös kantalapussa pitää nurjalla neuloa kuviota. Huomaan haaveilevani yksinkertaisista sileitä sukista...

Mutta hei, jo 13 sukat ovat valmistuneet!

7 kommenttia:

 1. Kyllä kannatti nyhrätä, sen verran kauniit sukat tuli. Jälleen kerran. :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit kauniit sukat, kantapää on varmasti kaiken vaivan arvoinen. Ainakin sen näköinen. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! Onneksi jaksoit nyhrätä! Nurjilla kerroksilla työstettävä palmikko on kyllä aika inhaa... :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit! Lissajousien kantalappu oli kyllä hiukan työläs, kun ne viime syksynä neuloin. Mutta lopputulos on kyllä sen vaivan arvoinen.

  VastaaPoista
 5. Onpa tutun näköiset sukat, itse tein Lissajoukset melkein samanvärisestä Fabelista. Kammottava tehdä se kantalappu! Mun blogista löytyy sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista