maanantai 10. kesäkuuta 2013

Stricken

Sukkaprojekti haasteeni pari n:o 17/19. Jäivät siis myös viimeiseksi sukkapariksi tämän sekoilun puitteissa.


Malli: Stricken / Sukkia.Rakkaudella. / by Cookie A.
Lanka: morsingolla värjättyä Novita Nallea 100g.
Puikot: 3mm


Aika lailla ihastuin näihin sukkiin. Olihan niiden neulominen taas hieman viitseliäisyyttä vaativaa, mutta silti. Ovat kuvioidensa kanssa jotenkin niin viimeistellyt. Ja tuo kantapää on hieno. Sen on tässä vuodessa oppinut, että aina sitä kantapäätä ei tarvitse rajata pois kuvioista. Ja vaikka olen valitellut tuon nurjan puolen pitsineuleen/palmikon neulomisen hankaluudesta, niin siihenkin oppii. Kaavion lukemien  "väärin päin" sujuu jo paljon nopeammin, eikä se neuleen hahmottaminen ole enää yhtään niin hankalaa. Useimmiten olin jopa täysin varma, että oikein menee. Ei tarvinnut enää koko ajan kurkkia oikealta puolelta, että miltäs tämä nyt näyttää. Sitä on aina mukava huomata kehittyneensä!


Lanka on värjätty itse kasvatetuilla morsingoilla. Indigovärjäykseen tutustumisen jälkeen se tuntui täysin luontevalta alkaa kasvattaa kukkalaatikoissa morsinkoa, ja hieman taas haastaa itseään värjäyspuuhissa. Tarkemmin kyseisestä prosessista löytyy juttua täällä. Luonnon täyteläinen vihreä antaa mukavasti kontrastia kuvissa. Ja että tämä luonto onkin vihreää! Sitä joka päivä jaksaa aina vaan hämmästellä.


Huomaan tässä, etten oikein osaa enää sanoa mitään itse sukista... Peräkkäin kun neuloo ne 17 sukat, niin ei oikein keski enää mitään uutta ja briljanttia. Kummaa. 
Hiukan kuitenkin modasin mallia tuon jalkapöydän palmikon kanssa. Ohjeessa siihen on erilainen palmikko, mikä mielestäni ei näyttänyt hyviltä sukissa. Näissä on jo niin monenmoista vääntöä palmikoissa, etten enää halunnut neuloa erilaista palmikkoa vielä jalkapöytäänkin. Jatkoin siis tuon varren palmikkoa myös jalkapöydässä, ja hyvä niin. 

7 kommenttia:

 1. Ihanat sukat. ja luonto on kyllä kauneimmillaan näin kesällä =)

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä oikea sukka"mestari"!!! Tuo kuvioneulonta on mulle kärsimättömälle ylivoimaista......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitoksia. Tosin nyt tämä sukkamestari taitaa unohtaa nämä sukat joksikin aikaa^^)

   Poista
 3. Kaksin verroin arvokkaammat sukat, kun väriaineetkin on itse kasvatettu! Mistäs niitä morsingonsiemeniä sais ostaa? Kukkapenkissä on tilaa :D

  VastaaPoista
 4. Upeat sukat ja aivan mahtava sininen! Piti oikein googlettaa, että miltä se morsinko näyttää... :)

  VastaaPoista