perjantai 7. toukokuuta 2010

Keltuaiset

Nyt se paljon puhuttu kesäloma on koittanut ja tulosta alkaa siis näkyä. Aloitin nämä sukat jo pari viikkoa sitten, mutta kiireinen viime viikko piti minut erossa puikoista kokonaan. Nyt olen kaksi päivää vain istunut sohvalla ja päättäväisesti tikuttanut näiden varret valmiiksi.Malli on pari postautsa sitten hehkuttamastani Wendy D. Johnsonin kirjasta Toe-up Socks for Every Body. Malli: Wrought iron socks.
Lanka: Lorna's Laces Shepher Sock Solid, menekki just eikä melkein tasan 2 kerää, eli 100g.
Puikot: jalkapohja ja kantapää 2mm ja palmikkokuvio 2,5mm.


Näissä lopuissa kuvissa värit on päin prinkkalaa, toi edellinen kuva on aika lähellä totuutta. Tästä näkyy palmikkokuvio kuitenkin hyvin. Varsia tehdessä tuntui, ettei lanka sitten lopu koskaan. Joka toisella kerroksella on palmikkoa ja silmukat vaan lisääntyy, mutta hitaasti ja varmasti valmistuivat kuitenkin.

Kesä on tullut, kuten näkyy pohkeessa komeilevasta mustelmasta, joka tosin on jo onneksi melkoisesti haalistunut. Pesäpallokausi siis alkaa kohta ja jalat on juuri sen näköiset)
 
En ole ennen tehnyt toe-up sukkiin vahvistettua kantapäätä. Kuitenkin aina suosin vahvistettua, koska kestäähän se sitten paremmin. Nyt siis lopullisesti rakastuin varpaasta neulottaviin sukkiin. Lisäksi lankaa jäi n.2 metriä, joten säästytään myös jämälangoilta!

Muuten kuulumisiin sisältyy armoton lankalaatikon pienennys operaatio. Liityin jopa ravelryn lankalaatikko-ryhmään ja hahmottelin sinne itselleni säännöt:)
On tässä muutaman aiemman lankatilauksen lisäksi nyt postissa tulossa paketti Tapion kaupasta, koska sekosin totaalisesti Dropsin -30%:n alessa... Lisäksi hamstrasin Lankaideasta Rowanin Denimiä tähän ja Handustakin tarttui yksi kainuunharmas. Nämä ja kaikki edelliset, niin ei minun tarvitsisi oikeasti ostaa lankaa pitkään aikaan.

Nyt ajattelin ensin työstää valmiiksi kaikki ufot, ja sitten järjestelmällisesti varaston kimppuun!

3 kommenttia: