sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Ufosta boleroksi

Yksi ufo jälleen siirretty keskeneräisten korista käytettävien vaatteiden joukkoon. Helpottaa kummasti oloa, kun pitkäaikaisia keskeneräisiä töitä on jäljellä enää yksi. Ja yksihän ei haittaa, ei.


 Malli: Sidottava bolero, linkki ravelryyn ja malli löytyy myös Modasta, muistaakseni 3/2009 numerosta.
Lanka: Sublime Organic Cotton dk, 7 kerää eli 350g.
Puikot: 4mm. Tämä neule nukkui talven yli käsityökorin alimmaisena. Nyt sain kuitenkin vihdoin väännettyä hihatkin valmiiksi, ja jopa yhdistettyä kappaleet :). Suuri syy valmistumimselle oli varmasti huutava pula neuletakeista, joten käyttöä löytyy varmasti.


Mallin luin tosiaan Modasta, ja valmistumisen kanssa meinasi käydä kalpaten, sillä lanka loppui kesken toisen hihan alussa, vaikka olinkin ostanut varmuudeksi yhden kerän ylimääräistä ohjeen määrään verrattuna. Mallin mukaan pitkähihainen bolero tulisi 250 grammasta, mutta lankaa todellisuudessa kului 100g enemmän. Onneksi paikallisella lankakauppiaalla oli jäänyt saman värjäyserän kerä pyörimään nurkkiin, niinpä hulppealla onnella sain kun sainkin tähän pitkät hihat. Langan menekki on kyllä Modan ohjeessa mennyt hieman väärin, lieneekö se sitten sekoittanut, että mallista oli myös lyhythihainen versio...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti