sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Raaka ananas

Lankalaatikon tyhjennys etenee odotetusti: nyt sain virkattua kaapissa pari vuotta marinoituneet Novitan Luxus Cottonit.


Malli: Novita-lehti kesä/2009, virkattu ananaskuvioinen toppi.
Lanka: Novita Luxus Cotton, menekki 310g, eli reilut 6 kerää.
Koukku: 4mm.

Malli oli kaiken lisäksi se, mihin langat alunperin ostinkin, vaikka äidillä ilmeisesti loppui usko kesken. Kysyi, kun raahasin langat pelipaikalle, että ihan tosiko sulla oli oikeesti aikomus tehdä siitä jotain:D 
No tottakai!
Lankaa oli kyllä ihan hirveä virkata. Kierre on niin löyhä, että koukku tahtoi mennä aina sääpuoleen.  Ehken olisi tänä päivänä näitä lankoja ostanut, mutta ihan kiva lopputulos kuitenkin. 

Työ aloitettiin keskeltä kappaletta, ja sekä etu- että takakappaleen peruskuvio on neliskulmainen ja siitä kappaleita jatkettin vielä ylös ja alas päin. Ylös jatkuivat ns. perusviuhkat ja helmaan virkattiin käpykuvio, mikä sopii tuohon ananaskuvioon kyllä kivasti. Lopputulos on kyllä ihan jees, ja lentää varmasti päälle jahka kelit hieman lämpenevät:)


Ja vielä hyvää Äitienpäivää kaikille äideille! Omaa äitiä odottaa yllättäen lankayllätys jahka töistä kotiin kerkiää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti