sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Nämä piti olla ne täydelliset raitasukat, mutta...

Näistä piti tulla ne täydelliset raitasukat. Täydellisissä raitasukissa raidat mätsäävät: kantapäät ovat samanlaiset, kuten myös varpaat ja joustinneule. Tällä langalla oli siihen oikein hyvät mahdollisuudet, ja innoistuinkin jo, että nyt tulee yhdeltä kerältä aivan tismalleen samanlaiset sukat. Lanka on värjätty niin, että tasan puolivälissä raidat alkavat samasta kohtaa raitoja kuin kerän alussakin. Molempiin sukkiin siis tismalleen samanlaiset pätkät.

Toinen sukka lähti lupaavasti liikkeelle, kantapäässä väri vaihtui oikeassa kohdassa ja muutenkin työ eteni hyvin. Sitten koettiin sellainen takaisku, että oksat pois. Siinä se oli, ja tuijotin sitä epäuskoisena ja vihoissani.
Solmu.Ei lopputulos nyt täysi katastrofi ole, ja mahtuuhan sitä maailmaan suurempiakin ongelmia, mutta... Se on siinä, kun ehtii asennoitumaan jo, että nyt raidat täsmää viimeisen päälle samassa kohdassa, niin pettymys on aina suurempi.


Lanka on siis Regian World College Color. Kerällä on 150g lankaa, joten se riittää hyvin polvimittaisiin sukkiin.
Puikot: 3,5mm neliskulmaiset! Puikoilla oli erittäin hyvä neuloa, yllätyin.

Sukat on neulottu varpaista lähtien, kun ajattelin että saan siten käytettyä koko kerän pois. Ensimmäisen sukan resorin päättävä tummansininen loppui kesken resorin. Neuloin kerältä tumman harmaalla lopun ja lainasin harmaasta jämäkerästä vielä päättelykerroksen langat, jottei toisen sukan suuhun tulisi valkoista raitaa. Se olisi mielestäni erottunut toisesta liikaa.


Ei tullut siis täydellisiä raitasukkia, ei. Joka tapauksessa tykkään langan raidoituksesta ja väreistä. Siksi harmittaa ihan tajuttomasti. Ehkä nyt jo uskon, että yksiväriset sukat vaan on ne parhaat!


Noh, kyllä nämä varmasti jalkaan tulee vedettyä. Väritys sopii farkkujenkin kanssa kivasti.
Jatkossa muistaa taas vähän tarkemmin miettiä, onko ne valmiiksi raidottuvat langat sittenkään niin vastustamattoman ihania...

Noniin, ja sitten neulomaan nitä yksivärisiä sukkia.

7 kommenttia:

 1. Nuo on ihanat! :)

  http://made-by-heidi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Heh, mä en huomaa mitään eroa :D! Vekkulit sukat, tarttis tota lankaa kokeilla joskus!

  VastaaPoista
 3. En nää eroa, tosi hienot ovat! Noi World Colleget on kivoja lankoja :)

  VastaaPoista
 4. Eipä siihen muut kiinnitä huomiota, kuin tekijä itse, kun ehti jo haaveilla täydellisistä raidoista. Kauniit on sukat. Kyllähän sen jo Murphyn laki varmistaa, että raitalankakerän sisään on piilotettu solmuja.

  VastaaPoista
 5. Eipä sitä eroa huomaa kuin tarkasti katsomalla. Tavallisella vilkaisulla luulee ihan samanlaisiksi. Tietysti ymmärrän ongelman. Sitä kun tekis niin mielellään vain täydellistä :)

  VastaaPoista
 6. No ehkä olin niin tohkeissani sen solmun kanssa, että sokaistuin ajatukselle:) Kiitos siis kommenteista!

  VastaaPoista
 7. Kivat raidat vastoinkäymisistä huolimatta. :D

  VastaaPoista