tiistai 5. kesäkuuta 2012

nro. 1: Pointelle

Mainitsin jo aiemmin, että tämä malli on ihan ehdoton suosikkini Sukkia. Rakkaudella. -kirjassa. Enkä oikein osannut nähdä näitä kuin keltaisina. Niinpä näissä sukissa yhdistyivät kauan täydellistä mallia odotellut itse värjätty lanka, ja keltaista lankaa huutava malli. Haasteesta suoritettuna 1/19. Kiihdytys oli kyllä terävä, mutta onhan tuossa matkaa vielä jäljellä...


Malli: Pointelle, kirjasta Sukkia. Rakkaudella. (Knit.Sock.Love) by Cookie A.
Lanka: Gjestal Maija, värjätty sipulin kuorilla.
Puikot: 3mmKirjassa on kivasti useampia kokovaihtoehtoja sukille, mikä on monessakin mielessä hyvä asia. Koska kirjan sukat on usein melko monimutkaisia, on silmukoiden lisääminen oikean koon saavuttamiseksi haasteellista. Lisäksi on helpompi myös käyttää hieman paksumpaa lankaa, sillä pienemmällä koolla ja isommalla langalla saa ainakin omaan jalkaani juuri sopivankokoisia sukkia. Kaikki mallit kirjassa ovat ohuille sukkalangoille(2.25-2.5mm), joten kolmosen puikoilla neulottavan Maijan kanssa kannattaa jo valita se pienempi kokovaihtoehto.
Ja koska näitä sukkia on vielä jäljellä se 18, ei haittaa yhtään, että aavistuksen paksummalla langalla tulee neulottavia kerroksiakin hieman vähemmän:)Taannoin muuten eräs tuttuni ihmetteli, miten jaksan neuloa sukkia näin valtavasti. Hänen mielestään sukat on maailman tylsin neulottava: "eihän niissä tapahdu mitään, muuta kuin kantapään kohdalla". Hymyilin itsekseni ja ajattelin, että eipä ole rouva ilmeisesti löytänyt vielä vaihtoehtoja perussukan mallille. Ja niitä vaihtoehtoja kyllä riittäisi... Ravelrystä hakusanalla 'sock' löytyi äkkiseltään miltei 23,000 mallia, joten eiköhän niitä variaatioita sieltä löydy:)


9 kommenttia:

 1. Aivan upeat! Ihan samaa mieltä, eihän sukat tylsiä ole, pitää vain löytää tarpeeksi haastava malli!

  VastaaPoista
 2. Ensimmäisistä haastesukista tuli tosi kauniit! Minkähän mallin valitset seuraavaksi?
  Edellisen postauksesi Kalajoetkin ovat ihanat, hauska pilkullinen lanka :)

  VastaaPoista
 3. Tuo väri on kyllä aivan mahtava! Ja sukat muutenkin kauniit! Sukissa on tosiaan mahdollisuuksia vaikka mihin, voi neuloa ihan niin haastavia malleja kuin haluaa. Sun pitää vähän opastaa rouvaa... ;-D

  VastaaPoista
 4. Tämä malli taisi olla omakin suosikki kyseisestä kirjasta.. pitäisiköhän sitä jaksaa hipsiä kirjaston neulekirjahyllylle. :) Ihanat sukat, ja juuri oikean värisinä!

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit sukat! Kiva väri sipulinkuorista.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia,
  ja tuosta blogini sivupalkista paljastuu aina mikä projekti on milloinkin meneillään. Ainakin yritän sitä pitää ajantasalla:)

  VastaaPoista
 7. Ihanat =) Tosi kaunis väri ja malli!

  VastaaPoista