lauantai 30. tammikuuta 2010

Vihdoin valmis!

Olen siis vihdoin saanut valmiiksi puseron, jonka aloitin jo viime marraskuun puolella. Prosessi eteni sulavasti joululomalla, mutta työn koon vuoksi en ole laahannut sitä opiskelujen jälleen alettua junamatkoilla edestakaisin. Työ on siis edennyt viime metreillä vain viikonloppuisin. Nyt se on kuitenkin valmis ja lopputuloskin yllätti positiivisesti.


Ohje on Tekstiiliteollisuuden uutiskirjeestä 9/2009. Malli on suunniteltu Austermann Step-langalle ja itse käytin lankaa Step Mode Cocktails, väri Manhattan 123.
Lankaa kului vajaat 500 g. Työ on neulottu 3,5mm puikoilla ja joustinneuleet puikoilla 2,5mm.(selittää siis pitkän prosessin:))


Paidan vartalo-osa on neulottu yhtenä kappaleena lyhennetyin kerroksin. Kappale on siis ympyrän muotoinen, jonka yläreunasta on poimittu silmukat kaulukseen ja alareunasta hiha- ja helmaresorit. Silmukat luotiin erivärisellä aloituslangalla, joka poistettiin, kun kappale neulottiin yhteen takaa. Eipä ole tarvinnut aiemmin silmukoimalla kappaleita liittää yhteen puserossa ja hieman jännitti jäisikö taakse ruma kohta. Saumaa ei kuitenkaan enää löydä vaikka hakisikin, joten siinä ainakin onnistuttiin. 
Ainoa asia, mikä neuleessa mietityttää, on väri. Lanka on kauniin väristä, mutta en ole varma oliko Step Mode Cocktail- kuviointi paras isoon neuleeseen. Ehkä tasaraitainen Step-lanka olisi ollut parempi, niin neuleesta ei olisi tullut niin kirjava. Läheltä neule on kaunis, mutta kokokuvia katsellessa tämä hieman häiritsee. 
Hihaan poimin ohjeen mukaisen määrän silmukoita(94s), kuten helmaankin(2x162s), mutta kauluksen silmukkamäärästä jätin yli 50 silmukkaa pois. En tiedä oliko ohjeessa virhe, mutta määrä tuntui todella suurelta, 256s. Poimin alle 200 silmukkaa ja kauluksesta tuli juuri sopiva ja se on nytkin hieman väljä. Ilmeisen oikea päätös siis.


Pakko on sanoa, että työn ollessa vielä pahasti kesken, lopputulos vaikutti melko epämääräiseltä enkä ollut ollenkaan varma, mitä tästäkin tulee. Neuloin kuitenkin loppuun ja alkoi se paidan malli resorien myötä hahmottua. Lopputuloksesta tuli siis prosessivaiheen skeptisiin ajatuksiin verrattuna todella positiivinen ja varmasti tulen tätä kyllä pitämään. 

Kaiken kaikkiaan onnistunut kokeilu. Mallissa viehätti ehkä juuri se, etten ole ennen vastaavanlaista neulonut ja ainahan pitää tarttua uusiin haasteisiin. Neuleesta jäi kyllä ehdottomasti positiivinen maku. Suosittelen siis kokeilemaan, malli ei ole vaikea, kunhan ei ajattele liikaa lopputulosta:D 

En löytänyt Ravelrystä mallin ohjetta tai muita projekteja, mutta kertokaahan, jos olet/joku on tällaisen tehnyt. Omani löytyy Ravelrystä täältä.
 

2 kommenttia:

  1. Lanka nimenomaan tekee tämän paidan erityisen hienoksi!

    VastaaPoista
  2. Oi miten hieno! Minski se osaa.. Jee, nähdään pian<3

    VastaaPoista