perjantai 3. syyskuuta 2010

Raspy


Kesäneule valmistui parahiksi syksyn tullessa. Kesäneule tämä on siksi, että tämä oli Ravelryn Lankalaatikon kesäneuleprojekti. Suunnitelma alkukeväästä oli, että tämä lämmittäisi kesäiltoina. Kesä ei kuitenkaan ollut kovinkaan aktiivista neulomisaikaa, joten nyt tämä on syysiltojen lämmikkeenä(mitä todella tarvitaan, sillä ulkona on todella kylmä).


Malli: Raspy, by Kim Hargreaves (Denim People-kirjasta)
Lanka: Rowan Denim, 500g eli 10 kerää.
Puikot: 4mm


Lankaa on todella mielenkiintoista neuloa, sillä kädet värjäytyivät aivan sinisiksi. Langasta lähtee voimakkaasti väriä ennen ensimmäistä pesua. Neuloin tämän vaaleilla puupuikoilla, jotka ovat tällä hetkellä kauniisti liukuvärjätty siniseksi...
Lanka myös kutistuu hieman, joten kappaleet pestään pesukoneessa ennen yhdistämistä. Samalla ylimääräinen irtoväri lähtee pois. 


Neule on kaikessa yksinkertaisuudessaan käytännöllinen ja minun tyyliseni. Hieman eloa sileään neuleeseen tuo langankierroilla tehdyt silmukkapaot. Paljoa ei tarvita, niin neuleen ilme muuttuu hieman eloisammaksi. Jokaisen kappaleen yläreunaan piti tehdä kuvassa näkyvät silmukkapaot, mutta tein ne vain etukappaleeseen, sillä halusin takakappaleesta sielän ja siistin. Toki helmassa silmukkapaot ovat, samoin kuin hihojen suussa.


Helmasta olisi voinut tehdä aavistuksen pidemmän, sillä tykkään pitkistä paidoista. Tosin pituutta oli vaikea arvioida, koska en tiennyt paljonko neule kutistuu pesussa ja mihin suuntaan. Noh, pitkä toppi alle, niin hyvä se on.

Ostin syksyn kunniaksi itselleni Knit Pron pyöröpuikkosetin, ja sieltä taidan nyt kaivaa puikot alpakkahuivia varten... Syksyn sateisissa päivissä parasta on, että neulominen maistuu vielä paremmalta. Antaa siis sataa vaan.
 

3 kommenttia:

  1. Oi, mahtava paita! Kylläpäs nyt inspiroiduin noista silmukkapaoista - tosi kiva, hieman erilainen, pieni "se jokin" muuten peruspuserossa! Aina ei esim. pitsi sovi joka paikkaan, mutta tuossa on asennetta arkeen :) Täytyy muistaa jatkossa!

    VastaaPoista