lauantai 8. tammikuuta 2011

Sytyck-neule valmiina

Kisan dedline on toki jo mennyt ja loppuraporttikin kirjoitettu, mutta itse kisaneule valmistui nyt. 


Malli: rav.link.(tosin mallista toteutettu ainoastaan idea ja alkuperäinen silmukkamäärä)
Lanka: Cascade Yarns 220 Wool, värit 2415, 8686, 7821.
Kaikkiaan lankaa kului 350g.
Puikot: 4,5mm 

Ohjeessa neule on lyhythihainen, mutta muokkasin ohjetta liiviksi. Ensinnäkin neule on niin tyköistuva, ettei olkapääni olisi ilman suurta mallin muokkausta ikinä niihin hihoihin mahtunut. Toiseksi, en edes oikein pidä lyhythihaisista paidoista. Näin tämä on mielestäni käytännöllisempi, lisäksi paljon mukavampi päällä. 


Toki jouduin olkapäitä nytkin muokkaamaan melko paljon, ja tuli sovellettua aivan uudenlaisia tekniikoita konttineuleeseen :) Toki sehän oli kisankin tavoite, joten kait se sopii kuvaan. Etukappaleen kaulus meni kaiketi konttineuleen sääntöjen mukaan hyvin, mutta takakappaleen kauluksen kulmaneliöitä jouduin hieman säveltämään. Koska päätin takakappaleen kauluksen reunan sellaisella kerroksella (yhden ruuturivin myöhemmin kuin etukappaleen), jolloin olkapään reunoista ei olisi tullut neliskulmaisia (kuten etukappaleen), niin vasemmassa reunassa lähdin kaventamaan yläreunaa, kunnes leveys oli etukappaleen olkaimen paksuinen ja aloin lisätä silmukoita reunaan. Näin reunaan tuli samanlainen lovi kuin etukappaleessakin. Vasemmassa reunassa taas tein lyhennettyjä kerroksia, jotta sain edellisen neliön silmukat kavennettua ja lähdin takaisin samalla kaventaen silmukoita olkaimen reunaan. 


 Hieman pähkäilyä se näin konttineuleen ensikertalaiselta vaati, mutta lopputulos on mielestäni todella hyvä. 


Noukin vielä kädenteiden ja kaula-aukon reunasta sopivasti silmukoita (en muista enää määrää), jotka siistivät reunat.


Projektista tuli oikeastaa paljon hienompi, mitä aluksi tähän toiveita laitoin. Yläosan muokkaus oli ehdottomasti hyvä, ja neule on varmasti minun käytössäni paljon mukavampi. Lisäksi lanka- ja niiden värivalinta osuivat ihan nappiin. Neule sopii kivasti kauluspaidan kanssa sekä ihan perus trikoopaidan kanssa. Juuust hyvä. 


Ja koska haasteeni yksi teemoista oli viimeistely, niin sitä tässä projektissa todellakin riitti. Langanpäitä riitti monen neuleen tarpeisiin. En laskenut tarkkaa määrää, mutta reipaasti yli 50 kuitenkin...


7 kommenttia:

 1. Hyvin onnistunut neule! Usein näkee, että konttineuleessa reunat irvistävät, sinulla on tosi siistin näköistä jälkeä. Minulla koko konttineule on vielä kokeilematta...

  VastaaPoista
 2. Siitähän tuli hyvä, tosi näppärän näkönen :) On ollut kiva seurata neuleen etenemistä, kun konttineule tosiaan jo puikoilla itelläkin :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava liivi, vau! Miulta ois kyllä päättelyvaiheessa into loppunut :P

  VastaaPoista
 4. Nätti ja ihanan värinen neule!

  VastaaPoista
 5. Voi apua noita langanpätkiä :D

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia! ja joo, en oo mikään langanpäättelyintoilija, joten ne teetti loppuun vielä kunnon haasteen:)

  VastaaPoista