torstai 15. elokuuta 2013

Venus

Sukkaprojekti sai aikoinaan tämänkin neuleen jäämään telakalle odottamaan neulojansa vapaampia aikoja. Ja kas, valmista tulee kumman nopeaan, kun on reilu vuosi sitten neulonut jo takakappaleen valmiiksi.
 

Malli: Venus. Rowanin ohje, joka on julkaistu suomeksi Suuri Käsityö -lehdessä, numerossa 5-6.2012.
Lanka: Drops Bomull-Lin, valmis paita painaa reilu 550g, eli keriä kului siis 12.

Tosin muistelisin, että olen ostanut lankaa aikoinaan kokonaisen kilon, ja nyt lankaa on jäljellä vajaat 5 kerää. Olenkohan hukannut kolme kerää jonnekin, koska ei jämälankoja nyt ihan kolmen kerän painon verran sentään tule... Ehkä joku päivä koen iloisen yllätyksen, mikäli kerät jostain vastaan tulevat! Lanka ei ollut mitään unelmaa neuloa. Käsistä lähti jopa ihoa melko rutkasti uintireissun päätteeksi, kun takana oli pitkä neulomisputki. Lanka on niin karkeaa, että se näköjään hieman kuorii ihoakin pois.... Päällä sitte sitäkin parempi.
Neule oli tosiaan vastausta jo viimekesäiseen paitapulaan, olen merkannut työn Ravelryyn. Ihan siihe ei ehtinyt kuitenkaan valmiiksi, mutta sopivasti syksyn viileneviin iltoihin tämä sopii mainiosti. Olin neulonut jo takakappaleen valmiiksi, mutta purin sen lopulta kainaloihin asti ja neuloin vielä yhden mallikerran pituutta lisää. Onneksi niin, sillä tykkään, että paita laskeutuu mukavasti eikä sitä sitten tarvitse käytössä jatkuvasti nykiä alaspäin.


Tällaisia paitoja ei ihmisellä vaan voi olla liikaa. Kuvioistaan huolimatta tämä menee kategoriaan "jokapäiväiset vaatetuksen pelastajat". Väri sopii monen kanssa yhteen ja materiaalikin on mukava. Mää niin oon tyytyväinen!
 

Intoilin jo ystävällenikin, että nautin syksystä täysin rinnoin. Istuskelin tänään juurikin tämä vastavalmistunut paita päälläni pihalla, kun tuuli niin, että tukka lensi putkella. Ilma on raikas, pellot on ruskeita ja vähän lehtiäkin jo lentelee puista. Siinä on mahtavaa miettiä lankakätköjen antimia, ja miettiä seuraavia neuleprojektejakin!


Ja hei, kyllä nää ufoutuneet projektit joskus valmistuu. Voin vihdoin ottaa tämän työn pois tuosta blogin sivustan "puikoilla" -osiostakin!
 

12 kommenttia:

 1. Upea neule! Tuollaisen mäkin tarvitsisin. Pitsi tekee paidasta mielenkiintoisen ja neule sopii monenlaisten vaatteiden kanssa käytettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Perusneuleet jujulla vaan on ne käytetyimmät neuleet aina!

   Poista
 2. Onnea ufon selätyksestä, ja millaisen ufon! Kaunis paita, sopii siulle kuin nenä päähän :) Paita laskeutuu kauniisti just tuon langan "painavuuden" takia. Mie neuloin kans Bomull-Linniä viime keväänä, työstäminen ei ollut herkkua mutta valmis neule palkitsee taistelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tosiaan, tässä näytti tämä vaiva kannattavan tuon langankin osalta:)

   Poista
 3. Upea paita. Näyttää siltä, että se tuntuu ihanalta päällä. :) Voi kun itsekin saisi hypättyä UFOjen kyytiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Sinne vaan, ne jo huutaa siellä laatikossa neulojaansa^^)

   Poista
 4. Tuo lanka on kyllä karkeaa, mutta veikkaan että se kestää aikaa ja pesua. Ja valmis neule on kivan "ryhdikästä".
  Ihana pusero ja kaunis kuvauspaikka - on kiva olla neuloja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja samaa toivon langan kestävyyden suhteen...

   Poista