maanantai 5. tammikuuta 2015

Tunika, joka pysyy päällä? Ehei.

Oikein hyvää ja lankaisaa vuotta 2015! Kullekin toiveidensa mukaisissa määrin.

Into neulomiseen löytyi jälleen tuossa joulun korvilla, mutta silti vuosi 2014 oli todella masentava neuleiden saralla: kirjoitin blogiinkin vain 9 tekstiä! Senpä vuoksi jätän ihan suosiolla vuosikatsauksen tekemättä. Otetaanpa tästä nyt opiksi, ja lupaan petrata sekä neulomisen että varinkin blogikirjoittelun suhteen. 

Meillä on perhepiirissä ollut tapana tehdä jokin neulomiseen liittyvä lupaus. Tänä vuonna neulomme toisillemme jotakin suurta ja pientä. Kolmen ringissä jokainen neuloo kaksi projektia: toiselle jotakin työläämpää, esim. villatakin; toiselle sitten jonkin pienemmän projektin. Kaikki saavat itselleen kaksi uutta neulomusta ja myös neuloo kaksi projektia. 

Aloin neuloa äidille tunikaa, jonka malli oli Teetee-lehdessä (2/2014).

Kuva verkkojulkaisusta teetee 2/2014
Langaksi valkattiin varastojen kätköistä Drops Nepal, joka ei sitten soveltunut malliin - ei alkuunkaan. Vaivaiset reilut 400 silmukkaa (hihareikien lisäämisen jälkeen), ja 17 kavennuskertaa myöhemmin tuli ensimmäisen kerran tilaisuus sovittaa tunikaa päälle. Jotenkin oli jo aiemmin alkanut kalvaa mielessä ajatus, ettei kaikki ole nyt ihan kohdallaan. Eikä se sitten oikein sopinutkaan. Kas näin:


Kavennukset ovat tässä vaiheessa kohta tehtynä, eikä esimerkiksi yksi tunikan vaatimuksista - "pitää pysyä päällä" - ole oikein täyttymässä. 
Purkuun siis. Noh, hyvät naurut tästä nyt ainakin saatiin. Tuli mieleen elämäni ensimmäinen paitaprojekti, joka päättyi varsin samanlaisissa tunnelmissa. On ilo huomata kehittyneensä ;)"Miten meni noin niinku omasta mielestä?"

5 kommenttia:

 1. Äääk! :D Ei mennyt ihan putkeen, mutta onneksi pystyt nauramaan sille, eikä ihan itkuksi mene. Mulla on käynyt ihan samanmoisia kömmähdyksiä, joille pienen kiroilutuokion jälkeen pystyy onneksi höröttämään samalla kun purkaa tuntien työtä uudelleen keriksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks. Hetken piti hengitellä, mut kyl se tästä - ja aina ei voi onnistua. Täytyy tehdä seuraavaks jotain "varmaa" ni ei ala masentaa liikaa;)

   Poista
 2. Oho ups... Tästä olis saanut sellasen kahden hengen vierekkäinsohvallalämmittelyvillapaidan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistava käsite: "vierekkäinsohvallalämmittelyvillapaita". Tää pääsee sanavarastoon!

   Poista
 3. :D "Saatiin ainakin kokemusta!" Kiitos päivän nauruista!

  VastaaPoista