sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Huovutettua

Onpas harmaata. Vettä sataa. Pimeää.
 Marraskuu voisi hyvinkin olla erittäin masentava kuukausi... Tai no, onhan se, mutta siitä saa vähemmän masentavan, kun ympäröi itsensä ihanilla käsitöillä. Ajattelin, että paras piristys olisi nopeasti valmistuva projekti, joten päätin tehdä huovutetut lapaset.


Lanka: Hjertegarn Lima,
menekki tasan kaksi kerää, eli 100g.
Puikot: 5mm


Nopeaa projektia kaipasin, ja sitä nämä todella olivat. Miltei päivässä valmista! Yhteen lapaseen meni tarkalleen yksi kerä. Neuloin ennen kärkikavennuksia peukalon, jotta pystyin käyttämään langan mahdollisimman loppuun. Huovutuksen jälkeen tämä lanka on vielä hyvin muokattavissa: kokoa lapaseen saa venytettyä aika paljonkin. Pesukoneesta tultuaan näyttivät lapsen lapasilta; pikkuisen muokkauksen jälkeen olivat aikuisen käteen sopivat.Saman tien kun kerran innostuin, niin tein toiset. Strategiset mitat ovat siis samat kuin violeteissa lapasissa lankaa myöden. Näihin yksivärisiin voisi tehdä kämmenselkään kirjailut. En sillä saralla ole aiemmin kunnostautunut, joten nyt voisi harjoitella.Nämä siniset lapaset huopuivat paljon vähemmän kuin nuo kirjavat. Liekö ollut pesukone täydempi, värjäyksestä johtuvaa tai lankaerästä kiinni. Vaikka ovat käytännössä "samaa lankaa", niin huopumistulos on todella erilainen. Violeteista ei enää näe silmukoita ollenkaan, mutta sinisissä huopuminen oli paljon kevyempää: silmukkajonotkin näkyvät vielä selvästi. Siniset vaativat vähemmän muovailua pesun jälkeen, mutta violettien pinta on minusta kauniimpi.

Marraskuun masennuslaariin voisi hyvin tunkea myös tämän valonpuutteen. Kuvaamista voisi kuvailla erään poliitikon sanoin: VMP!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti