maanantai 5. joulukuuta 2011

Lapasia

Tasan vuosi sitten aloitin lapaset. Suunnitelma oli tehdä niistä vuorelliset, koska viime talvihan oli h...yvin kylmä. Noh, lapaset eivät koskaan valmistuneet viime talven pakkasiin. Tänä syksynä sain neulottua päälliset valmiiksi, vieläkin vuoret kuitenkin uupuivat.Itsehän en näitä vuoria koskaan saanut nelotuksi, mutta osasin pyytää apua äidiltä. Näin siis vuoretkin valmistuivat ja lapaset pääsivät vihdoin keskeneräisten projektien lisalta pois. Tuntuu jotenkin juhlalliselta pyyhkiä blogini oikeasta reunasta keskeneräisten projektien kohdalta nämä `lapaset Gjestal Maijasta`.Lankana päällisissä on Gjestal Maija, jota meni n. 80g. Vuoret on tehty Novitan Woolista, sitä kului n. 75g.
Kuvion olen kaivanut jostakin neulonnan käsikirjasta (sekin on päässyt tässä matkalla jo hukkumaan).

Viime postauksen jäljiltä on myös koukkuaminen edistynyt. Kokeilut eteneivät lapasiin, jotka erinäisten sovellusten jälkeen näyttävät tältä:Lapasten aloitukseen tein 36 kjs. Toisella kerroksella virkkasin kiinteitä silmukoita, joista sitten noukin ensimmäisen koukutun kerroksen. Lapasissa on siis 36 silmukkaa. Koko sopii siroon naisen käteen, joskin lapaset luonnollisesti ovat hieman erikokoiset, sillä toisen virkkuujälki on piukempaa. Koukku oli kokoa 4-4,5mm.Lankana näissäkin lapasissa on Gjestal Maija, molempia värejä meni inasen alle kerä, eli yhteensä 100g. Lapaset oliva niin soukat, että ilman peukalokiilaa ne eivät olisi mahtuneet käteen. Siispä lisäsin joka toinen kerros kaksi silmukkaa. Lisäyksiä tein yhteensä 6 kertaa. Ehkä yksi vähemmänkin olisi riittänyt, mutta mieluummin inasen liian iso kuin liian pieni peukalo on parempi.Sitten täällä on myös"joulutouhut" alkaneet. Tämän joulun ehdottomasti kuumi buumi ovat neulotut joulupallot, joten tottahan toki mekin olemme niitä neuloneet.
Olen tilannut jo Arnen ja Carloksen kirjan, mutta alan jo hermostua toimitusajan pituuteen. Tilasin englanninkielisen teoksen brittiläisestä nettikaupasta, ja toivotaan tällä viikolla saapuvaksi! Odotin perjantaihin asti, mutta sitten kärsivällisyyteni loppui muiden neuloessa ihanaakin ihanampia palloja:D Kävin hakemassa Hesarin sivuilta yksinkertaisen ohjeen palloista ja tein muutaman.En viitsinyt edes alkaa sovittamaan kirjoneulekuvioita palloon, sillä sitä vartenhan minä sen kirjan olen tilannut! Tyydyin siis yksinkertaisempaan sovellukseen, ja tein yksivärisiä ja raitaisia. Pallot on aika ihastuttavia! Olen myös sitä mieltä, että miltei kaikki näyttää paremmalta lasipurkissa, niin myös pallot! Kippaan voisi myös laittaa pienet jouluvalot, niin pallot näkyisivät myös pimeällä.

Siis lisää palloja - ja lamput.

3 kommenttia:

 1. Ihania lapasia! En osaa edes päättää kummista tykkään enemmän :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea laittaa pallot purkkiin valojen kera! Täytyykin kokeilla. Tosin ensin täytyy neuloa lisää palloja...

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään ideasta pallot ja valot lasipurkissa. Etenkin, kun meille ei ehkä tule edes kuusta tänä vuonna, niin ei niitä palloja sitten sinnekään saa ripustettua. Lasipurkkeja sen sijaan pitäisi löytyä.

  Tietysti, ensin pitäisi saada aikaiseksi niitä palloja eikä vain ihailla muiden aikaansaannoksia...

  VastaaPoista